Läppstiftsdjungeln

Av Candace Bushnell

Hennes bästa bok sedan Sex and the City” står det på omslaget och om det inte var för att jag köpte dem samtidigt, under ett ”jag ska till NYC jag måste läsa böcker om NYC”-rus, så hade jag inte tagit i den med tång efter att ha läst SATC.

Nu läste jag den, en gång när jag hade tråkigt och inte var sugen på något seriöst, och är ganska glad för det. Till skillnad från boken SATC (jag älskar serien, tycker filmen är .. nästan ok) har Läppstiftsdjungeln fokus och tanke. Det är chick-litt med Fittstimsambitioner (som att Bushnell läst Fittstim…).

Boken handlar om Nico, Wendy och Victory – filmproducent, tidningsredaktör och designer – och det är tre kvinnor med makt. Men hur högt är egentligen taket? Hur ser de manliga strukturerna ut, och hur klarar man .. omtag: hur klarar männen att hantera dessa mäktiga kvinnor.

Underhållande, men lite sorgligt. Ingen bok i världsklass, men definitivt en jag skulle sticka i handen på vem som helst. (Särskilt om jag såg någon läsa den osammanhängande och fladdriga SATC. Vad ville hon ha sagt? Kan någon förklara det för mig? Räcker det med att skriva om NY-glamour för att bli känd. Manusförfattarna till serien måste haft ett hästjobb!)

Det här blev visst två recensioner i en. Varsågoda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s