Kulturfyra om sådant som griper och sådant som söver

Veckans kulturfyra:

1. Vilken film har gripit dig mest?

Det är mycket som spelar in när man tittar på film, tycker jag. Jag vet att Döda Poeters Sällskap gjorde enormt intryck på mig. Jag var i precis rätt ålder när den kom och den blev en av de där avgörande filmerna. Reality Bites var en liknande upplevelse och så en film som folk inte brukar vara lika överens med mig om: Before Sunrise. Oj vad jag älskade den.

I vuxen ålder är det nog Hotel Rwanda som gripit mig hårdast. Jag såg den med maken när vi var ganska nya ihop, och det var en väldigt speciell dag.

2. När jag såg Stålmannen första gången på bio somnade jag mitt i filmen. Har du somnat i någon film någon gång?

Det tror jag, men jag kommer inte ihåg. Dessutom har jag gått från en film: Mickey Blue Eyes. Såg den på spanska, när jag pluggade i Baskien och blev bara helt uttråkad.

3. En del böcker griper tag i mig så mycket att jag inte kan sluta läsa, jag tar med mig boken och läser på kafferasten och på bussen och läser hellre än pratar med arbetskamraterna. Henning Mankells första Wallander-böcker var sådana som jag inte kunde lägga ifrån mig utan bara ville läsa, läsa, läsa. Har du läst någon bok du inte kunde slita dig ifrån?

Oj. Det är ju massor. Senast nu Babyn, som intresserade mig mycket (ska blogga om den senare). En annan bok jag brukar tjata om (så till den grad att kompisar nu börjat läsa den, det gillar vi!) är ju Cora Sandels Alberte-triologi. Den skolkade jag från spanskan för att läsa.

4. Det är inte ofta jag lägger undan böcker och inte läser klart dem. Har du tyckt någon bok varit så hopplöst dålig eller illa skriven att du inte läst klart den?

Jag brukar sällan lägga ifrån mig böcker, men har börjat med det nu. Orkar inte slösa tid på sådana jag inte tycker om. En som jag bloggat om är Världens sista roman av Daniel Sjölin.

Ett svar till “Kulturfyra om sådant som griper och sådant som söver

  1. Åh jag älskade också Before sunrise! Även fortsättningen Before sunset tyckte jag var helt underbar när den kom för ett par år sedan…

    Tack för igår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s