Ä-Ö: J

bokstavenjEfter en paus har Malin kommit igång med A-Ö-utmaningen igen. Kul!

  • Författare på J: Svårt att låta bli att säga Tove Jansson här, så jag gör det. Eftersom jag skrivit så mycket om henne att det är klart för alla och en var att jag är muminfantast så passar jag istället på att länka till denna! Vore inte det en underbar present till knyttet i magen?
  •  

  • Bok på J: Fick en plötslig minnesbild av en bok jag läste när jag var tonåring. Den hette, som jag minns det, kort och gott ”Johanna”, och jag har väldigt vaga minnen av vad den handlade om. Tror det var en tonårsflicka som inte alls mådde bra. Hade den i pocket, och som jag minns det gick omslaget i brunt, typ tegelstenar. Någon som kan hjälpa mig?
  • Litterär karaktär på J: Jörgen, i Birgitta Bergmans fina ungdomsböcker om blinda Jörgen och hans kompis Malin. Läste dessa på Stadsbiblioteket i Umeå. Minns så väl hur jag satt med en godispåse och läste ut hela boken medan jag väntade på bussen hem.
  • 2 svar till “Ä-Ö: J

    1. Var inne på Bokbörsen och letade ”Malin och pojken med mössan” som är den första boken i serien om Jörgen och Malin. Gjorde dessutom en koll på ”Johanna” och hittade ett författarnamn jag genast kände igen: Renate Welsh, så hette författaren!

    2. Tove Jansson hade jag glömt, och det är ju en självklar kandidat att nämna i sådana här sammanhang 😀

    Kommentera

    Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

    WordPress.com-logga

    Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

    Google-foto

    Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

    Twitter-bild

    Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

    Facebook-foto

    Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

    Ansluter till %s