Bokcirkelbok 5: En sorts kärlek

Av Ray Kluun

Bokcirkeln träffades igår hemma hos Stina, som bjöd på härligt värmande tomatsoppa med smaskigt bageribröd och med choklad till efterrätt. Det är så roligt att vara hemma hos varandra, för man får en uppfattning om bokcirkeldeltagarnas sammanhang och lär känna varandra bättre!

Boken vi valt var en utmärkt diskussionsbok, för den väckte massor av tankar. Kan man gilla en bok trots att man avskyr huvudpersonen? Hade man orkat läsa om Carmens sjukdom om man inte varit så arg på Sten hela tiden? Och varför skrev Kluun denna självbiografi: vill han rättfärdiga sitt beteende, eller rentav uppmuntra till otrohet?

Som sagt, det blev många diskussioner, och alla var på ett eller annat sätt nöjda över att ha läst boken. Många av oss kommer nog att, som Sofie, läsa även fortsättningen: Änklingen.

Betygen:

 • Full bokhylla: 3
 • Fia: 4
 • Stina: 3  
 • Madeleine G: 3
 • Madeleine F: 3
 • Sofie: 4
 •  

  Till nästa gång (12/3) ska vi läsa Vi måste prata om Kevin av Lionel Shriver. Det känns som att även den kan ge en del att prata om. Då ses vi hemma hos Madeleine G!

  Annonser

  5 responses to “Bokcirkelbok 5: En sorts kärlek

  1. Jag tyckte En sorts kärlek var såå bra! Håller på med Änklingen nu. Känns lovande, ibland har ju uppföljare en tendens att inte hålla måttet riktigt.

  2. Jag har båda Kluuns böcker, samt Vi måste prata om Kevin stående i hyllan på vänt. Ska bli intressant att se vad ni tycker om Shriver.

  3. Pingback: Änklingen « En full bokhylla är en rikedom

  4. Pingback: Årets böcker: 2009 « En full bokhylla är en rikedom

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

  Ansluter till %s