Kultur

Ett eget rum skriver om en enkätundersökning som Helsingborgs Dagblad gjort (antagligen med anledning av kulturutredningen som kom igår). Kul idé, roliga – om än ibland sorgliga – svar!

Ska försöka mig på att ge mina egna här:

Största läsupplevelse: Svårt. Doris Lessings Den femte sanningen påverkade mig starkt.

Största konstupplevelse: Guggenheim i Bilbao. Byggnaden, och den (åtminstone 1999/2000) ständiga utställningen med poesi som rullade förbi på neonskyltar i ett bortglömt hörn av lokalerna.

Största filmupplevelse: Hotel Rwanda berörde mig djupt, även om det finns andra filmer som är betyligt bättre gjorda.

Största scenupplevelse: Oj. Svårt. Ska jag tolka ordagrant (uppplevelse på scen) så blir det nog när vi satte upp den väldigt pretantiösa ”Av och Till” på Teatermagasinet i Umeå 1997. Annars vet jag faktiskt inte, vilket borde tyda på att jag inte haft särskilt stora scenupplevelser…

Största musikupplevelse: Bob Dylan på Roskilde 1998. Inte för att jag är ett så stort Dylanfan, men det var en underbar dag, en underbar konsert.

3 svar till “Kultur

 1. Hej! Tack för din kommentar. Det är skönt att höra att fler har det som jag, jag kan inte förstå varför människor inte bara kan glädjas åt det lilla livet som växer inuti oss istället. Det är väl inte presentpappret som gör paketet?

 2. Magisteruppsats

  Se hit: Vi söker deltagare till vår magisteruppsats
  Rubrik: Vuxnas upplevelser av skönlitteratur
  Syfte: att ge en förståelse i vad vuxna män och kvinnor upplever i
  mötet med skönlitteratur.

  Vi söker personer som vill vara med i vår undersökning. Vi vänder oss till dig som skriver och läser bokbloggar, eftersom vi vet att du har ett stort läsintresse och är van att uttrycka dina tankar om böcker. Ditt deltagande innebär att du för läsdagbok under två månaders tid, och läser minst fyra böcker i månaden. Vi avslutar perioden med en mindre informell intervju via e-post, som handlar om din läsdagbok. Deltagandet är helt över nätet, och du väljer själv de böcker du vill läsa.

  Vi som behöver din hjälp är två studenter som läser Biblioteks- och informationsvetenskap på Högskolan i Borås. Dina uppgifter och dina svar kommer att behandlas så att inga obehöriga får tillgång till dem, och i den färdiga uppsatsen kommer du självklart att vara anonym. Vill du ta tillfället i akt och bli mer medveten om din egen läsning? Tveka inte att anmäla ditt intresse!

  För mer information om studien, kontakta oss på mailadress:
  magisteruppsats2009@hotmail.com
  Hälsningar Ingrid Lycksén och Jeanette Sandström
  Högskolan Borås Institutionen för Biblioteks- och informationsvetenskap
  Handledare: Kersti Nilsson

 3. Angående din kommentar på min blogg. Jag är hemskt gärna med och drar igång en Norrlands-grupp om det blir skåning av mig. Jag ser oändliga fikaträffar med bokprat och allmänt snack framför mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s