Här är kedjorna!

Nu är det klart:

Det blir två ALLMÄNKEDJOR – det innebär att alla bokgenrer får skickas, men man ska naturligtvis ta hänsyn till vad ens mottagare verkar tycka om.

Hur vet man då det? Inom kort kommer jag att lägga upp ett formulär som alla som är med i kedjorna måste svara på och lägga ut på sin blogg så snart som möjligt. På så sätt lär vi känna varandra lite – det är ju extra viktigt för er som inte bloggat så mycket tidigare men planerar att bli mer aktiva nu!

Här kommer kedjorna:

En kedja:

1. http://www.exlibriscia.blogspot.com

2. http://boktrad.blogspot.com/

3. http://maritasbibliotek.blogspot.com/

4. http://lillaosblogg.wordpress.com

5. http://www.hannashorna.wordpress.com

6. http://www.fiktiviteter.se

7. http://enochannanbok.blogspot.com/

8. https://fullbokhylla.wordpress.com

En annan kedja:

1. http://www.blt.se/bloggar/oprahbloggen/

2. http://ellisonscrap.blogspot.com

3. http://mirandalaser.blogspot.com/

4. http://blogg.aftonbladet.se/camilla

5. http://bokstavlarna.se

6. www.jagandasinandasut.blogspot.com

 

Så, vad händer nu? Ska vi dra reglerna igen?

 • Du får adressen till din länk i kedjan via mejl. Denna adress ska du naturligtvis hålla för dig själv, det är inte säkert att blogginnehavaren vill skylta med namn och bostad på internet.

 

 • Kolla in din mottagarblogg ordentligt, här har du den du ska skicka böcker till åtta månader framöver! Inom kort kommer också bloggaren att lägga upp svaren på det formulär som vi alla ska svara på.
 • Leta igenom din bokhylla, en av böckerna du skickar ska ju komma därifrån (har du inget som passar så får du naturligtvis köpa nytt, men tanken är att det är något du läst och vill tipsa mottagaren om). Du ska dessutom köpa en bok som du tror att mottagaren kommer att gilla.
 • Skriv din bloggadress i pärmen på böckerna innan du stoppar dem i ett kuvert och skickar till mottagaren senast den 15/2.
 • När du får ditt paket talar du om det på din blogg, men du berättar inte vilka böcker du fått. Du läser böckerna, och inom en månad skickar du en av dem, plus en nyinköpt pocket, till din mottagarbloggare.
 • När du ser att din bokvän fått sitt paket lägger du ut dina kommentarer om böckerna på din blogg (hinner du inte läsa båda böckerna räcker det med att du skriver om den du skickat vidare!). Se upp så att du inte avslöjar alltför mycket, kom ihåg att din bokvän ska njuta av läsningen!
 • När är kedjan slut? När vi har gått ett varv – alltså efter åtta omgångar – får vi bestämma om vi vill fortsätta eller om det är dags att avsluta!

Har du anmält dig innan 2010-02-01, men finns inte med? Mejla då genast fullbokhylla@yahoo.se och skäll på mig, för då har jag klantat mig!

15 svar till “Här är kedjorna!

 1. Ping: Pocketkedjan: om min läsning – Fiktiviteter

 2. Jag har inte anmält mig, men efter moget övervägande bestämt att inte vara med (och det har visst blivit en bit in i februari innan jag fick ur mig det…) Men det ska bli väldigt spännande att se vad alla andra skickar till varandra. Ha det så kul allihop!

 3. Ping: Pocketkedjan: enkät « Bokstävlarna

 4. Har jag fattat det rätt att inga inlägg om böckerna skrivs förrän de är skickade och mottagna av nästa deltagare? Inte ens den jag inte tänker skicka vidare?

  • Ja, så var ju tanken – för att det skulle bli ett överraskningsmoment i vilka böcker man får. Samtidigt är det ju lite tråkigt. Man kan också göra så att man skriver vilka böcker man fått, men inte om dem när man läst dem förrän man skickat en vidare. Vad tycker du?

 5. Det kanske är bra att vänta ändå, men att på något sätt tala om att paketet kommit fram tycker jag är bra. Med eller utan boktitlar.

 6. Nu börjar det ju dra ihop sig för ivägskickning och jag har letat fram två böcker jag hoppas at motagren ska gilla.
  Ska jag skriva namn/bloggnamn i dem båda? Finns det någon regel för det där?

 7. Japp, du måste skriva bloggnamn i båda, eftersom du inte vet vilken som ska skickas vidare!

 8. Ping: Pocketkedja: paket 2 skickat « En full bokhylla är en rikedom

 9. Ping: Delad glädje… « En full bokhylla är en rikedom

 10. Ping: Busters öron « En full bokhylla är en rikedom

 11. Jag har tappat räkningen, är det paket 7 vi skickade nu?

 12. Då måste det vara det 🙂

 13. Ping: Pocketkedjeböcker | En full bokhylla är en rikedom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s