Bokbloggsjerka

Via O hittar jag en ”bokbloggsjerka”. Haka på du också vetja!

REGLER:

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i Mr Linky listan hos Annika.

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om . Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):
VILKET SPRÅK LÄSER DU HELST PÅ OCH VARFÖR?

Jag läser helst på originalspråk. Det låter ju pretentiöst och bra, men innebär egentligen att jag framför allt läser på svenska och engelska. Jag gillar tanken att jag läser som författaren skrev, inte via en översättare, men ofta blir det ju att jag läser den bok jag får tag i. Jag har – slår det mig nu – till exempel inte läst Hanne Vibeke Holst på danska, vilket jag ju mycket väl kunde ha gjort! På spanska, som är mitt tredje språk, läser jag mycket sällan och i så fall bara chicklitt för att jag alls ska klara av det. BORDE hålla igång språket just via läsning, men det blir inte så. Tyska, som jag läste fem år i skolan, hade jag nog på sig höjd klarat en barnbok på…

3 svar till “Bokbloggsjerka

  1. Jag vill passa på och tipsa om http://www.bokbloggar.se/slumpa – en URL som gör att man besöker en av drygt 370 aktiva bokbloggar som bevakas på Bokbloggar.se.

    Det är alltså ungefär samma idé som ”bokbloggsjerka”, fast man slipper att anmäla sig. Alla bokbloggar på Bokbloggar.se, som varit aktiv de senaste två månaderna är med i urvalet. Läs mer på http://www.bokbloggar.se/lanka

    / Daniel

  2. Ping: Fiktiviteter » Blog Archive » Bokbloggsjerkan

  3. Ping: Bokbloggsjerka: 2 « En full bokhylla är en rikedom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s