Mad men-boktips

En kompis fick mig just att inse att Ayn Rand vars bok det hänvisas flitigt till i fantastiska Mad men är en verklig författare. Så bra som teveserien är måste ju hennes böcker vara läsvärda!

Gissar att jag inte är först med denna iakttagelse. Någon som läst till exempel Atlas Shrugged?

Annonser

5 responses to “Mad men-boktips

 1. Sidantalet avskräcker mig, trots att jag har den hemma.
  Men vilka är det som pratar om den i Mad men? Jag kommer inte ihåg.

 2. Vi har precis sett färdigt säsong 1 hemma, och i den delar Bertram Cooper ut den till flera medarbetare. Klicka den nya länken jag lagt in under ”hänvisas flitigt” så ser du mer!

 3. Man får läsa Ayn Rand, men…har du hört om the Tea Party? Atlas Shrugged är (diger) polemisk roman skrivit om ”egoism” och mot välfärdssamhället och altruism. Också mot kyrkan och sånt. Hennes ideer har antagits av många på höger som inte helt förstår dem.
  (http://en.wikipedia.org/wiki/Ayn_Rand#Political_influence) Boken är stor och betydande och värd att läsa. Men det har jag inte gjort. Jag vet inte hur det är som roman.

 4. Självklart bör man läsa Ayn Rand. De finns på både svenska och engelska i pocketupplagor till överkomliga priser. The Fountainhead (Urkällan) är den litterärt bästa om arkitekten Howard Roark som går sina egna vägar. Atlas Shrugged (Och världen skälvde) är Rand stora politisk-filosofiska magnum opus. Det är långtifrån så tråkigt som det låter, tanten vet att berätta en historia. (Jag talar som publiceringsansvarig för de svenska utgåvorna i egen sak, men i alla fall)
  Mer info om böckerna här:
  http://www.timbro.se/rand/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s