Bokbloggarnas litteraturpris

Svenska akademien har sitt pris, förläggarna har ett och bokhandlarna ett annat. Därför känner Petra och KlaraJohanna på Breakfast Book Club att det bara saknas ett enda pris så här i Nobel- och Augustipristider;  bokbloggarnas egna litteraturpris.

Och de har instiftat ett sådant från och med i år 2010. KUL!

Så här går det till:

Alla svenska bokbloggare får nominera fem svenska eller utländska böcker var (de ska dock finnas översatta till svenska), utgivna från och med november 2009 till november 2010 (priset delas ut och tillkännages i samband med Stora kulturbloggprisets gala den 27 november). Böckerna ska vara poängsatta så att årets bästa får 5p (fem poäng), den näst bästa får 4 p (fyra poäng) osv. De fem titlarna med högst totalpoäng slutnomineras och alla bloggläsare kommer därefter att rösta fram vinnaren av Bokbloggarnas litteraturpris. Nomineringstiden startar nu och pågår till och med 24 oktober. Röstningsperioden kommer att vara under två veckor i början av november. Vinnaren kommer annonseras och priset delas ut i slutet av november!

Du nominerar genom att maila dina fem titlar samt adressen till din bokblogg till  brfstbookclub@gmail.com eller genom att svara i kommentarerna till det här inlägget. (Alltså inte inlägget du läser nu, utan inlägget du kommer till om du klickar på ”det här”)

Nu är det bara att börja klura på vilka man ska nominera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s