Julkalender: Lucka 11

Välkommen till En full bokhyllas julkalender 2010!

December 2010 blir frågesportens månad på bloggen. Svara i kommentarsfältet, och länka gärna till julkalendern i din egen blogg!

När julen är över kommer jag att lotta ut ett fint bokpris bland alla som varit med och svarat, du får en lott per (rätt) svar så missa ingen lucka!

Lucka 11:

Teveversionen av Sagan om Karl Bertil Jonssons julafton var resultatet av ett annat samarbete mellan Tage Danielsson och Per Åhlin, vilket?

Bonus: Så länge min farmor och farfar levde firade vi varannan jul utan teve och varannan med. Farmor och farfar hade nämligen inte teve. Det där var ganska mysigt, för det gjorde att både Kalle Anka och Karl Bertil kände lite nya, när man efter ett års uppehåll såg dem igen på julafton. Tittar ni på teve på julafton?

6 responses to “Julkalender: Lucka 11

 1. Kan det vara julkalender ”Herkules Jonsson storverk” 1969?
  Gjord av Tage Danielsson och Per Åhlin tecknade på- och avannonserna.

 2. I huvet på en gammal gubbe
  (och möjligen Mannen som slutade röka)

  Ja, nu firar jag utan barn, så det händer inte så mycket på julaftonen

 3. Jo, det gör vi… Kalle Ankas julafton är tradition som mannen och jag växt upp med och som vi för över till våra barn! Det går ju inte annat! 😉

  Annars är det lite olika om vi ser något mer på TV eller inte. Det beror på vem vi firar med. Det kan lika gärna bli att vi sitter och spelar spel eller pratar.

  Javisst måste det vara mörkret som gör att det är så härligt med mysböcker!

 4. Frågan är svår att förstå men TD och PÅ gjorde ju I huvet på en gammal gubbe tillsammans, den första animerade filmen. När TD blev tillfrågad om att göra film av Karl Bertil Jonsson kontaktade han PÅ och så gjorde de den också tillsammans.

  Vi hade inte TV i mitt föräldrahem så jag började se Kalle Anka först i början på 70-talet. Det var inte så märkvärdigt som jag hade trott. nu slötittar vi på det, jag gillar ju Piff och Puff (när de vrider på lamporna i granen) och Aristocats (Scat cat), plus när jultomten åker iväg med släden….

  KarlBertil Jonsson ser vi alltid.

 5. Frågan är så klart lite knepig, jag tänke på den julkalender de gjorde tillsammans, som sägs vara det som sedan inspirerade det vidare juliga sammarbetet, men jag är inte knusslig – alla projekt de gjort tillsammans duger!

 6. I huvet på en gammal gubbe. TV på julafton så klart, kl 15:00 Kalle Anka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s