På spåret (The real thing)

Bild från cdon.comPå Spåret: Den roliga frågesportsboken från tv-succén

Jag var ju lite besviken, som ni kanske minns. Men så fick jag tips om en lite äldre bok på samma tema, och nu har jag hittat the real thing.

Bokförlaget Känguru gav 2008 ut något som faktiskt är ett utdrag ur teveprogrammet, så här kan man inte klaga på brist på autencitet. Och det är ju precis vad jag ville ha. Bara för lite. För 26 resor klarar man snabbt av (rättelse: man har inte rätt på fler än en bråkdel för det är mycket svårare med rena textledtrådar än på tv när man har kompletterande bilder till hjälp, men när man vet svaret så vet man det ju oavsett om man från början gissat rätt eller fel).

Svårigheten är ju att tävla mot sig själv, för ögonen glider snabbt vidare till nästa ledtråd om man inte är försiktig. Däremot är det en perfekt bok för (det nördiga) middagssällskapet, där den som redan ”läst” boken får vara spelledare.

Slutsatsen blir nog att en kombination av den här och den nyare varianten vore en helt perfekt På spåret-bok!

Annonser

2 responses to “På spåret (The real thing)

  1. Angående Offerrit: Det är en del otäcka scener i boken som kan vara läskiga om man har livlig fantasi och föreställer sig bilderna i huvudet =) Skulle inte gärna se boken som film, eftersom det är en hel del blod och ruttnande människodelar etc… Hoppas du inte blir alltför avskräckt nu bara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s